9:00 - 19:00

Luni - Vineri

0721 63 63 53

Sună acum pentru o programare

Search

Dreptul civil este acea ramură de drept ce reglementează relațiile social-patrimoniale și nepatrimoniale stabilite între persoane fizice și/sau juridice ce se află pe poziții de egalitate juridică, chiar când una dintre părți este statul (ca persoană privată și nu ca autoritate publică).
Raporturile juridice civile pot fi:
•    patrimoniale (cele mai multe) și
•    nepatrimoniale.
Dreptul civil face partea din ramura dreptului privat.
Dreptul civil este un ansamblu de norme juridice, adică o ramură a sistemului de drept român. Normele juridice civile sunt grupate pe categorii ce reglementează subdiviziuni ale obiectului dreptului civil, adică sunt ordonate în instituţii ale dreptului civil.
După felul subiectelor lor, deosebim trei categorii de raporturi juridice civile: raporturi juridice civile care se stabilesc numai între persoane fizice; raporturi juridice civile care se stabilesc numai între persoane juridice; raporturi juridice civile care se stabilesc între persoane fizice şi persoane juridice.

Daca aveti vreo situatie dificila legata de Dreptul Civil, apelati imediat la ajutorul nostru. Beneficiind de o experienta de mai multi ani, va putem ajuta cu incredere.